2010/09/15

Bokspindeln, Emma Virke

Bilden är beskuren.


Bokspindeln har flyttat till ny,fin och större lokal i hörnet Odengatan/Hälsingegatan.
För dig som inte vet vad Bokspindeln är (eftersom jag har en sådan internationell läskrets med tittare både i Pakistan och Peru. Sant! :-) Hur de nu googlade sig in här?) en väldigt fin barnbokhandel med både böcker på svenska och många andra språk, spel, CD-skivor, vykort och leksaker. Bokspindeln har ofta evenemang med författare och illustratörer som läser ur sina böcker. Kolla in deras hemsida:www.bokspindeln.se


Denna kväll hade duktiga illustratören Emma Virke vernissage med sin bok Brevet till månen som är den första bok hon också skrivit själv. Debutant.
Idén till boken fick hon när familjen var ute på en låång bilfärd och A/C:n gått sönder, det var hopplöst varmt och det gällde att hålla humöret uppe på barnen. Emma hittade på historier som hon berättade.
När mörkret föll blev det lugnt i bilen. Då sa 4-åriga dottern: Titta mamma! Månen har följt med oss hela vägen till Australien.
Det var upptakten till debuten som alla gånger kommer följas av fler.

Bilderna är gjorda i collage. Blandat illustration och foto. Personerna i boken är karaktäristiska med charmigt breda näsor.
Boken handlar om Moa som är det första barnet på månen. Hon vill veta om månen känner sig ensam.
Nu ska jag natta min son och läsa boken.Emma Virke med sin bok Brevet till månen.
Fin som ett smycke.
Boken ges ut av Alvina förlag. Alla böcker från dem är miljömärkta.

1 kommentar:

 1. Hej,
  Vad trevligt att du kom till vår release igår,
  och att du redan har hunnit blogga om den!

  För den som blir nyfiken på Emmas bok "Brevet till månen" kan jag tipsa om att man kan läsa mer om den och även bläddra i ett smakprov här:
  http://www.alvinaforlag.se/bocker/brevettillmanen.shtml

  Emma kommer även att finnas på bokmässan och signera boken - torsdag och fredag kl. 11 i monter C03:41 och fredag kl. 16.30 i Bokspindelns monter. Fredag kl. 16 blir det även sagostund med Emma i sagotältet vid Barnens torg. Välkomna!

  Med vänliga hälsningar

  Kristina Hoas
  Alvina förlag

  SvaraRadera