2010/09/18

D.N – Noah och bästa grejen

Ur artikel i Dagens Nyheter om konsumtion och prylsamhället. Kanske glömde skribenten att skriva dit vem som gjort boken? Men jag vet: Jeanette Milde
Och jag glömde först att skriva dit vad skribenten heter, men nu kommer det: Sverker Lenas.
Artikeln hade rubriken ’’Toy story’’ är en grundkurs i underkastelse.

På tal om ämnet så är tv-reklam för barn ett sorgligt kapitel. Nu går min son och tjatar om en Ben Tenklocka. Och han har redan skrivit till jultomten och bett om en polisstation i lego. Först ville han ha med sopbil, fastän han redan har två, samt ’’jobbar’’byxor. Men när jag förklarade att det inte är en beställningslista utan en önskelista, där jultomten kanske väljer en sak, strök Noah ordentligt över nr 2 och 3 så inte jultomten ska få några tveksamheter. Han riktigt gnodde med pennan för att det inte ska gå att läsa det överstrukna.

Vill du se mer om boken Noah och bästa grejen titta på BÖCKER här till höger eller ILLUSTRATION Max och väl där: Ur böcker.

Här även en text från Boktipsaren:

Noah och bästa grejen.

Published by Anneli Nordqvist at 08:30 under Bokrecensioner

Noah och bästa grejen,av Jeanette Milde.Noah och bästa grejen,
av Jeanette Milde.
32 sidor.
Utgiven 2010 av Alfabeta.
Passar barn 0-4 år.
ISBN 978-91-501-1230-6

Noah är en liten charmig kille som är hos dagmamma på dagarna.
Varje dag vill han visa de andra barnen någon rolig grej för att få allas uppmärksamhet.
Men de andra barnen har också saker att visa upp och då är inte Noah så intressant längre.
Han måste hitta den bästa grejen, den som överträffar allt annat.
Jakten är igång.
Till slut hittar han den – en skinande ny blank stekspade.
Men när han ska visa upp den visar det sig att den måste vara kvar hemma i diskmaskinen.
Noah har ingenting att visa den här dagen, eller…

En bok som tar upp små barns bekräftelsebehov och som visar att roligast har man om man kan dela med sig till andra.


Och varför inte en recension från BTJ när jag ändå håller på:

Milde, Jeanette

Noah och bästa grejen

10113762

Piroska Bakran

Bilderbok. En ny spännande bok som med utgångspunkt i de minsta barnens värld tar upp händelser och vill skildra sådant som kan vara viktigt i åldrarna 2-5 år. Denna andra bok i serien berättar om Noahs ansträngningar och försök att hitta en rolig sak att visa upp för de andra barnen. Noah älskar när alla tittar på honom, så det gäller att hitta något som verkligen kan intressera dem mer än några sekunder. Det blir ett letande som även föräldrarna bli indragna i, och det i sin tur inverkar på hela familjens inköpsrunda på möbelvaruhuset. Handlingen engagerar och igenkänningsfaktorn är säkert hög för de flesta småbarnsfamiljer. Illustrationerna är tydliga och framträder ännu mer mot den ljusa bakgrunden. Jeanette Milde har illustrerat ett stort antal barnböcker och skriver även sin egen text i denna serie. Texten är koncentrerad och består av korta meningar i påståendeform eller frågor. Boken slutar lyckligt och Noah kommer på något att visa, som både engagerar alla de andra barnen och gör att de kan ha roligt tillsammans. Noah och bästa grejen är en vardagsnära och humoristisk berättelse som passar utmärkt för högläsning både i barngrupp och hemma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar