2014/07/13

Jag är aphipp!


Jag är på läger med mig själv. Hemma. Jag får göra vad jag vill! Men jag har regler på lägret (och ja, de är på engelska): Keep to the plan and don´t get sloppy! Kan tolkas hur som helst, men på mitt läger menas det att jag inte ska slöa, typ sova bort tiden. Jag ska inte prata i telefon eller facebooka hela dagarna. Jag ska inte grisa ner bara för att jag är själv hemma. Jag ska ta tillvara på min egentid och göra sånt jag inte gör annars. Roligt läger. Jag ville måla och plockade fram mina pannåer som stått sedan förra sommaren. Där var redan skissade bilder monterade, men de hade aldrig fått någon färg. Jag minns att det började med att jag ville göra en bild av min granne Kerstin. Jag ritade och ritade och blev argare och argare. Det blev ju inte likt. Då gjorde jag en apa istället och blev på bättre humör. Ritade några fler apor i rena apglädjen. Men sen tog sommaren slut och aporna förblev färglösa. Därför startade mitt läger i år med apfärgning. Och i dag när jag läste D.N insåg jag att jag är hipp. Jag har ju gett aporna chansen.


När jag var i N.Y på 90-talets början köpte jag torrpasteller. De har legat fina och prydliga i sina askar. Bortglömda kan jag nog påstå. Nu hittade jag dem och plockade fram dem till min lägerverksamhet.

Apan och badankan. Apan och bananen.
 Apan och den utsökta kakan.

 Lillapan och Storapan kompisfikar.

Ja, det blev apor, men hur gick det med Kerstin som ju alls inte är någon apa. Jag gav mig på den bilden också. Det var inte lätt för när jag väl börjat ville jag ju att det skulle bli likt. Förstås. Och något jag redan vet, men nu ännu bättre är att det som inte är skissat bra är svårt att få bra som färdigt. Då menar jag själva formen. Som blommorna. De var väl tänkt som rosliknande, men när färgen kom på undrade jag hur jag tänkt eftersom de inte såg ut som rosor. Jag hade skissat Kerstin allvarlig, men när jag fått dit färgen såg hon arg ut och då ville jag ha henne glad istället. När jag ritade henne hade jag också tänkt att hon skulle ha konturer fyllda med färg. Men nu började jag dutta och ville få dit rynkor och nyanser i huden. Så ritar ju inte jag. Bara när jag är på läger.

 
1 kommentar: