2010/12/30

Ur: barnboksbloggen 26 dec 2010

Noah och bästa grejen är en bilderbok för de yngsta barnen, men alla barn i förskoleåldern kan nog uppskatta denna bok. Jag gillar verkligen de charmiga bilderna och texten är träffsäker i sin enkelhet. En mycket fin bilderbok helt enkelt. Det här är den andra boken om Noah, den första hette Noah och nästjuven. Boken är skriven och illustrerad av Jeanette Milde och utgiven på Alfabeta förlag.
(ur: www.barnboksbloggen.se)

Samma bloggare har skrivit om: Det bor en tiger i mina händer är en massagesaga som kombinerar högläsning med rogivande massage. Men den kan också läsas som en alldeles vanlig spännande bilderbok. Boken handlar om Molly som är ledsen. Hennes vän Milo vill göra Molly glad igen genom att berätta en spännande saga för henne.

Det bor en tiger i mina händer (Alfabeta) är skriven och illustrerad av Jeanette Milde och boken har kommit till i samarbete med Sabine Rosén, diplomerad massageterapeut. Beröring är viktigt för alla människor, barn som vuxna och det här är ett bra sätt att få in massage i vardagen. Boken funkar lika bra att läsa hemma som i en förskola/skola. En vuxen kan massera barnet eller så kan barnen massera varandra. I slutet av boken finns ett uppslag med alla rörelser samlade som man kan använda sig av för att hitta på egna sagor. En superbra idé, jag hoppas att det kommer fler liknande böcker. Jeanette Mildes bilder är färgsprakande och härliga och kompleterar texten perfekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar