2010/08/18

Blåbergs trädgård

Den 8 augusti var det 1000 öppna trädgårdar runt om i vårt land, men jag var bara intresserad av en. Anette Blåbergs.

Anette är förutom illustratör numera trädgårdsdesigner och har
firman Blåbergs trädgårdar ihop med systern Yvonne Blåberg.
Yvonne är utbildad florist och sjuksköterska vilket är en utmärkt kombination när man arbetar med växter då de kan få en mängd kryptomatiska sjukdomar.

Systrarna är uppvuxna på landet i lilla Brandstorp invid Vätterns kalla vatten. Kanske var det avsaknad av blommor som väckte blomsterintresset då mamma Birgitta är en mer praktisk natur som förespråkar lättskötta material såsom asfalt och betong.

Jag har hört att Anette var en otroligt lättsam bebis då hon kunde ligga i timmar och titta nöjt på en kvist.

Någon gång lär en av Anettes söner ha sa sagt: Mamma, tänk om du skulle tycka lika mycket om oss som om dina blommor. (Då gick nog Anette in och stekte pannkakor och spelade spel.)

Kombinationen Anette och Yvonne är den bästa för ett företag då de har olika personligheter och talanger. Yvonne tar hand om kvittona till exempel vilket är bra.

Nästan genast de startade fick de fullt upp att göra. Det tycks finnas många som inte har så gröna fingrar och behöver hjälp. Jag har en länk till deras hemsida bland mina länkar!Dessa komposter är på väg att flyttas till Lasses nybygge. Ett diskret hörn i trädgården för kompost, räfsor och hinkar.

De vita fåtöljerna har Lasse snickrat.

Lägg märke till hur Anette delat upp landet.Anette.

Jag tog med mig grannKerstin som själv har en ljuvlig trädgård. Hon kommer säkert bli arg på mig som visar henne här, men förutom att hon är min käre granne så tycker jag att hon är så grann i en trädgård. Hon klär sig alltid så att hon flyter in. Så hon måste bara vara med. Så det så!


Varning!

Jag satte på mig min blommigaste skjorta för att även jag passa in i trädgården. Sonen har fotat mig.


Anettes son Paul tog tillfället i akt för lite extra pengar. Han sålde ljuvliga morotsmuffins som jag var tvungen att köpa hem några extra. Han sa att han bakat dom också. Kan vara så, jodå! Bra gjort!


Anette är idén bakom, tillika illustratör i, boken ’’Hjälp jag är med trädgård’’som blev en succé.


Dubbla petunior.

Exempel på trädgårdsskisser som Anette gjort.


Snokat lite.

Mycket kunskap!

Se här, min bröllopspresent till Anette och Lasse.
Passar ju faktiskt in i ett trädgårdsreportage.
Mycket folk kom.


Lime möter lime.

Min son.

Här sitter hon och ritar både trädgårdar och annat.

Jag är så glad för först vid detta inlägg har jag lyckats styra över vart texten tar vägen. Man lär sig så länge man lever. Och precis när jag skrev det kom en solglimt in i ateljén.

3 kommentarer:

  1. Härligt att få se mer av din bok och av Anette Blåbergs fina trädgård. Mycket proffsigt reportage tillika detaljer- Du och Anette är för övrigt vackrare än någonsin. Alltsammans = Härligt ögongodis!!!

    SvaraRadera
  2. Spännande att se - nu ännu fler bilder än då jag kikade in senast! Och jag håller fullständigt med min namne här, du och Anette är vackrare än någonsin. Om möjligt :)

    SvaraRadera