2010/07/15

Gissa landet!

Glassen är en njutning i det här landet. Minst en om dagen bör intas.
Sen får man leva på minnena.

När min son får välja pasta i affären hemma i Sverige så blir det – makaroner! Helt vanliga makaroner sådana som vi åt hemma när jag var liten. Och det trots att han i blodet härstammar till 50% från det här landet.

Min sambo, som är en 100%are, skulle inte ha valt det. Men heller inget konstigt extraspeciellt utan Barilla helt enkelt. Möjligen färskpasta.
(Då pratar vi inte jul då pastan tillverkas av halva släkten och ändå tar det halva julafton att få den färdig. Runt 6-700 små knyten brukar då finnas färdiga på brickor som upptar hela källaren innan de kokas och ätes på kvällen.
– Buono! Buono! hörs som ett mantra i rummet.)
Får sambon sin pasta, olivolja och tomater så håller han sig glad. Och han tillagar den helst själv. Det finns bara en annan han hellre vill tillagar den. Det är verkligen inte jag!

Pasta är billigt även här i Sverige. Ändå envisas han med att köpa pasta i detta landet och frakta hem vilket lett till att vi en gång fick betala 50 euro för övervikt.
Då ingick visserligen en färdiglagad lasagne av hans ömma moder. För mammas mat kan man, han, betala mycket. Och släpa mycket.
Jämt när vi ska åka därifrån är det ett sjå med att väga väskor, packa om, väga igen …
Till slut har vi alla, även sonen, ett handbagage som man inte skulle vilja tappa på tårna.

Förutom pasta så är landet känt för sina skor och väskor. Bara en liten guldsko för väldigt unga flickor får representera skorna i den här väldigt svåra gissningsleken.

Landet har en rätt osmaklig president.
Och fåniga tv-programsvärdinnor som står och dansar i minimala klänningar medan artisten uppträder. Antagligen för att de anser att alla artister är fula och ej vill riskera att tv-publiken ska stänga av direkt om inte den där värdinnan står där och vickar.
Alltså bara en teori.

Ett mycket vackert land!
Goda viner borde finnas bland bilderna.

Nu blir det inga fler ledtrådar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar