2010/06/03

Recension: Noah och bästa grejen!


Noah och bästa grejen

(UTKOMMER I AUGUSTI, Alfabeta bokförlag)

10113762

Piroska Bakran

Bilderbok. En ny spännande bok som med utgångspunkt i de minsta barnens värld tar upp händelser och vill skildra sådant som kan vara viktigt i åldrarna 2-5 år. Denna andra bok i serien berättar om Noahs ansträngningar och försök att hitta en rolig sak att visa upp för de andra barnen. Noah älskar när alla tittar på honom, så det gäller att hitta något som verkligen kan intressera dem mer än några sekunder. Det blir ett letande som även föräldrarna bli indragna i, och det i sin tur inverkar på hela familjens inköpsrunda på möbelvaruhuset.

Handlingen engagerar och igenkänningsfaktorn är säkert hög för de flesta småbarnsfamiljer. Illustrationerna är tydliga och framträder ännu mer mot den ljusa bakgrunden. Jeanette Milde har illustrerat ett stort antal barnböcker och skriver även sin egen text i denna serie. Texten är koncentrerad och består av korta meningar i påståendeform eller frågor.

Bokenslutar lyckligt och Noah kommer på något att visa, som både engagerar alla de andra barnen och gör att de kan ha roligt tillsammans. Noah och bästa grejen är en vardagsnära och humoristisk berättelse som passar utmärkt för högläsning både i barngrupp och hemma.

Recension

Lektör


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar