2011/02/28

1:a dagen av hundra!

I hundra dagar, med start i dag, ska jag gå en distanskurs, Quickenings ledarskapsprogram för kvinnor, av och med Lotta Alsén som själv bor i Los Angeles. Andra som går kursen kanske jobbar som chefer på ett företag, kanske vill starta ett företag eller vad vet jag. I mitt ledarskap ingår att leda mig själv. En blind leder en blind.
Vi ska alla ha ett mål med kursen. Mitt mål är att komma på ett mål. Jag vill komma i händerna på mig själv och veta vart jag ska gå istället för att följa det som råkar hända mig idag. Det är inget fel så som det är idag i och för sig. Det är spännande att se vad som händer för alltid händer det något. Ett förlag säger ja till ett manus, Arla vill ha en bild, någon vill ha ett julkort, plötsligt hör Landstinget av sig och som idag, jag har varit på Svenska Diabetesförbundet och lärt mig massor (Det var så trevligt att komma på ett fysiskt kundmöte som variation till mejl att de höll på att aldrig bli av med mig. Så fort de trodde att vi var klara hittade jag på en ny fråga.) och nu ska jag förutom det ta tag i den lilla figuren ’’Undra’’ som jag gjort med Landstinget och som nu budgeten sagts ja till.
Men vad gör jag om fem år eller tio? Jag vill ha något som driver mig framåt att ta steg emot. Det kan vara parallellt med det som är. Men något.

Vi fick en litteraturlista längre än mig idag och jag har redan beställt två böcker: The soul of leadership och Finding and following an authentic life. Spännade! Vart är jag på väg?

Ett sammanträffande är att i boken jag läser ’’I det sista regnet’’ av Janesh Vaidya stod det just idag några rader som löd ungefär så här: Om man inte har ett mål så spelar det ingen roll vilka vägar man tar för man vet ju ändå inte vart man ska. Och att man kan fylla sin tid med att spana efter vägar istället för efter sina mål. Skillnaden mellan en vision och ett mål är att målen är de stationer man tar sig till, och visionen är det man följer under hela livsresan, sin stjärna.
Hm, vad är då min stjärna? Jag ska ta reda på det under de här hundra dagarna. Det ska jag.
Kanske kan Undra Undersökare hjälpa mig för hon är en sådan som hjälper barn med deras undringar.

Många skisser har jag gjort på Undra. Jag undrade hur hon såg ut, vad hon var för något och om hon hade vingar eller något annat som gjorde att hon kunde flyga? För flyga är bra att kunna om man är en liten figur som ska ta sig fram till många olika platser. Det visade sig att det inte var vingar hon hade utan en hjältemantel. Här är hon bara en skör skiss. Det ska bli kul att blåsa liv i henne nu.

Ikväll har jag sagt ja till att sitta med i styrelsen i Nackas Naturskyddsförening. Det kanske är det som är min vision? Har jag löst uppgiften på dag 1? :-)
Slog även upp en sida i ett anteckningsblock jag började skriva i när jag var gravid/mammaledig vilket är över fem år sedan. På den första blanka sidan står en underskriven rubrik: Min vision.
Sen står det inget mer.

4 kommentarer:

 1. Jag vill också skapa en tydlig målbild. Som du skriver, något att ta stegen emot. Som ökar känslan av mening och mål, som sagt. Lotta Alsén- får googla på det vid tillfälle. Din fina figur Undra är verkligen söt- hon ser säker ut- som om hon är en sån som tar reda på hur det förhåller sig. Grattis till era framtida äventyr. Du är verkligen som hon. Du flyger fram och behöver kanske inte skriva så mycket om din vision. Du lever den i stället.

  SvaraRadera
 2. Jag kan rekommendera kursen redan efter fyra dagar. :-) Vår gemensamma vän B har gått den också och tycker det är den bästa kurs hon gått. Det känns väldigt spännande! Var morgon får vi ett inspiriationsmejl. Som en morgongåva och jag väntar med spänning på vad det ska stå.
  Jag gillar också Undra!
  Kram på dig! Du snälla, fina, duktiga och roliga!!!!

  SvaraRadera
 3. Jag läser just Janesh Vaidyas I det sista regnet för andra gången, med en anteckningsbok bredvid. Och jag ser fram emot hans faktabok! Har du sett intervjun med honom om vision and goals? http://www.youtube.com/watch?v=UQ2hNMCkr60

  SvaraRadera
 4. Hej!
  När jag läser den boken igen ska jag också ha en anteckningsbok. Det var så många saker jag skulle vilja komma ihåg. Jag har sett/lyssnat på honom ’’live’’ på ett yourlife-event. Det var då jag köpte boken. Tack för youtubeklippet! Det ska jag titta på imorgon, är så trött efter att ha suttit framför datorn hela dagen. Nu ska jag läsa The soul of leadership. Den är på engelska. Hoppas jag hänger med. Hej, hej Hannah!

  SvaraRadera